5 magische plaatsen in Amerika die je gezien moet hebben

1. Het Noorderlicht in Alaska

Dit prachtige natuurschijnsel hoort natuurlijk met stip op nummer 1. Als je het noorderlicht goed wilt kunnen zien, kun je het beste in de periode van eind augustus begin april gaan. En dan met name op een donkere, koude maar heldere avond. Helaas zijn er geen garanties, de ene keer is het noorderlicht uren achtereen te zien, en de andere keer slechts enkele minuten. Een beetje geluk moet je dus ook hebben. De meeste kans om dit fantastische fenomeen te aanschouwen heb je in Fairbanks.

2. Fly Geyser in Nevada

In 1964 werd er geboord naar bronnen voor geothermale energie waardoor mineralen vrij kwamen welke deze wonderbaarlijke geiser met drie monden heeft gevormd. Het warme water wordt opgevangen door het terrassencomplex waardoor de geiser omringd wordt. Deze hebben de meest uiteenlopende kleuren voor algen en bacteriën die in het water voorkomen. Helaas staat de geiser op een privéterrein, dus kun je niet heel dicht in de buurt komen, echter de geiser is ook vanaf een afstandje goed te bewonderen en fotograferen.

3. Glass Beach in Californië

Dit bijzondere strand ligt in Fort Bragg in het MacKerricher State Park. In het begin van de 20e eeuw was het een gewoonte om al het huishoudelijk afval over de klif te gooien. Allerlei soorten apparaten, glas en zelfs auto’s werden naar beneden gegooid. Het werd destijds dus echt gebruikt als een stortplaats. In 1967 is het gebied gesloten en vanaf dat moment hebben ze meerdere malen geprobeerd om het terrein te reinigen. De golven hebben daar ook aan mee geholpen. Het glas wat vroeger over de klif werd gegooid ligt nog steeds op het strand, maar dan in de vorm van gladde, kleine en gekleurde steentjes die het gehele strand bedekken door de jarenlange erosie.

4. Mendenhall Glacier Caves in Alaska

Als je dan toch al in Alaska bent om het noorderlicht te aanschouwen, maak dan meteen even een tripje naar Juneau. Daar zijn namelijk deze prachtige ijsgrotten te vinden, onder de 18 kilometer lange gletsjer welke ook nog weer 38 uitlopers bevat. Vooral de grotten zelf zijn een lust voor het oog. Het diepblauwe licht wordt weerspiegeld door talloze glimmende facetten in de gletsjer wat dit maakt toch een magisch spektakel! Als je de ijsgrotten wilt gaan bezoeken, ga dan altijd met een ervaren gids. Door de jaren heen zijn er namelijk delen van de ijsgrotten ingestort waardoor een bezoekje al gauw als risicovol kan worden beschouwd.

5. Giant Prismatic Spring in Wyoming

Deze warmwaterbron is te vinden in het Yellowstone National Park en is de grootste van Amerika en bijna de grootste ter wereld op twee andere warmwaterbronnen na. De bron is 75 bij 90 meter groot met een diepte van 49 meter. De temperatuur van het water blijft altijd 85°C. Elke minuut komt er zo’n 2000 liter water vrij uit de warmwaterbron. Het blauwe water wat in het midden van de bron te zien is, schijnt extreem zuiver te zijn. De prachtige felle kleuren er omheen zijn ontstaan door de vele bacteriën die in het water voorkomen.

Ben je van plan om een van deze bewonderingswaardige plaatsen te bezoeken? Vergeet dan niet om tijdig je ESTA visum voor Amerika aan te vragen!

Reis naar Amerika & Canada
Logo