Deze 7 typische New York activiteiten kun je alleen in de winter meemaken

Of het nou zomer of winter is, het is altijd the right time om in New York te zijn. In dit artikel lees je 7 typische activiteiten die je eigenlijk alleen in de winter kunt meemaken. Enjoy!

Ondanks de kou wordt de winter in New York grootst gevierd. Er is zoveel te doen en te beleven dat men vergeet dat het “stervenskoud” is.

Rockefeller Center Christmas Tree

De beroemdste kerstboom van New York is de Rockefeller Christmas Tree. Deze 23 meter lange kerstbom is versierd met talloze lampjes en kerstversieringen. Het is een echte must-see voor iedereen die naar New York reist deze winter.

Bezoek een schaatsbaan!

De thuishaven van vele schaatsbanen die allemaal zijn eigen voordelen hebben. Zo is de schaatsbaan in Bryant Park volkomen gratis en is het mogelijk om lange wachtrijen te vermijden als je er door de weeks heen gaat. Weekenden kunnen soms nog wel druk zijn.

Wil je de garantie hebben dat je kan schaatsen in New York, dan is het verstandig om vooraf een kaartje te kopen. In het oosten van de Times Square kun je schaatsen in de buurt van de bovengenoemde Rockefeller kerstboom!

De grootste en bekendste schaatsbaan van New York is Wollman Rink, wanneer je op zoek bent naar een ruime schaatsban dan is dit de place to go!

Vier het Chinese Nieuw Jaar in Chinatown

Ben je in New York per eind januari/ begin februari? Dan is de kans groot dat je dansende draken tegenkomt in de straten van Chinatown. Deze parade begint op Mott Street en gaat langs bijna elke straat in Chinatown. Wanneer je de festiviteiten achter de rug hebt kun je lekker nagenieten met een lekker soepje en vleesballetjes bij Joe’s Shanghai.

Pssst. het is ook extreem leuk om het “Westerse” nieuw jaarfeest mee te maken, zoals vermeld in onze 2017 editie.

Ga slee├źn in het Central Park

De door sneeuw bedekte velden zorgen voor een idyllisch plaatje, huur een slee en laat je door je vrienden sleeen door Central Park. In het begin van het park kan het soms druk zijn maar hoe meer je het park in sleeet hoe rustiger het wordt. Gedurende het bezoek kun je midden in een sneeuwballen gevecht eindigen ­čÖé

Shop bij een van de pop-up shops

Tijdens het winterseizoen zijn er vakantiewinkels die tijdelijk hun waar verkopen in de gebieden rondom Union Square Park, Columbus Circle en Bryant Park. De meeste goederen zijn handgemaakt! Dus een ideale kans om een uniek souvenir te scoren voor het thuisfront (of voor jezelf!)

Bekijk de Radio City Christmas Spectacular

Mocht je nog niet in de kerststemming zijn dan raad ik je een bezoekje aan Radio City Spectacular aan. De danseressen voeren  hier op het kerstfeest geïnspireerde dansen uit en de Kerstman heeft ook een belangrijke bijdrage in dit stuk. Ho ho ho!

Ga naar de Fifth Avenue Holiday lichtshow tour!

Kijk je ogen uit tijdens deze hoogstaande lichtshows welke start op 58th Street Bergdorf Goodman. Vervolgens ga je naar 49th street waar het spektakel verdergaat en sluit de tour af bij Macy’s warenhuis in Herald Square om de geanimeerde raamdisplays te zien.

Macy’s is onlosmakelijk verbonden aan de winter en Kerst. De wereldberoemde film Miracle on 34th street is deels opgenomen in dit warenhuis. Deze film wordt elk winter massaal bekeken door vele Amerikanen!

Reis naar Amerika & Canada
Logo