Visum Amerika nodig?

Ga je binnenkort naar de Verenigde Staten van Amerika, maar weet je niet zeker of je een visum of ESTA nodig hebt? Ontdek hier het verschil en wat jij nodig hebt om jouw reis compleet te maken. Wanneer je voor zakelijke of toeristische doeleinden en niet langer dan 3 maanden de Verenigde Staten bezoekt, dan ben je verplicht een ESTA aan te vragen. Ben je van plan langer te blijven? Vraag dan een visum aan.

Wat is een ESTA? 

De afkorting ESTA staat voor: Electronic System for Travel Authorization. Het is een geautomatiseerd systeem om te bepalen of reizigers de Verenigde Staten mogen betreden. Na goedkeuring van de aanvraag van de ESTA koppelt de elektronische reistoestemming direct aan jouw paspoort. Het is dus niet meer nodig om fysiek een stempel, sticker of formulier op te halen.

Verschil ESTA en visum

Om langer dan 3 maanden in Amerika te verblijven, voor bijvoorbeeld werk, wonen of studie, is een visum verplicht. Dit is een regulier visum, ook wel bekend als visa. Het aanvragen hiervan is complexer en duurder.

Praktische informatie

De geldigheidsduur van de ESTA is 2 jaar. Daarnaast mag je maximaal 90 dagen achter elkaar in de Verenigde Staten verblijven. Het aanvragen van de ESTA kost je ongeveer 10 minuten en je ontvangt hem in de meeste gevallen al binnen 24 uur in je mail. Indien gewenst is het ook mogelijk om deze per post te ontvangen. Onverhoopt vergeten om een ESTA aan te vragen? Geen ramp, ook een spoedaanvraag van een ESTA is mogelijk. Je ontvangt hem dan binnen 15-30 minuten tot maximaal 6 uur.

Wat kost een ESTA?

Een ESTA kost € 29,95 per persoon en kan middels vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en PayPal. Na het indien van jouw ESTA formulier en het voldoen van de betaling wordt jouw aanvraag binnen 24 uur verwerkt!

Wanneer heb je een ESTA nodig?

Ook wanneer je op doorreis bent en overstapt in de Verenigde Staten, is een ESTA verplicht. Zelfs wanneer je het vliegveld niet verlaat, is deze regel van toepassing. Naar Amerika reizen met kinderen? Zorg ervoor dat alle minderjarige kinderen en baby’s in bezit zijn van een geldige ESTA.

Dit artikel is in samenwerking met Visumvoor.com opgesteld.

Reis naar Amerika & Canada
Logo