Art Institute of Chicago (Chicago)

Interessant museum in Illinois, wat voor de kunstliefhebber een must see is! Het gebouw waar het museum in zit is al een reden te meer om naar Illinois af te reizen.

Contact en adres gegevens

Gelegen in de plaats Chicago en staat Illinois.

Tijdsduur is: Voorgestelde duur: 2-3 uur (hoeveel tijd je moet reserveren om deze activiteit te doen)

De openingstijden zijn: Openingstijden vandaag: 10:30 – 20:00

Volledig adres: 111 S Michigan Ave, 159 East Monroe Street, Chicago, IL 60603

Video over Art Institute of Chicago

Wil je vooraf een goede indruk krijgen van deze bezienswaardigheid? Bekijk dan eens deze video om een impressie te krijgen.

Reviews, ervaringen en beoordelingen van Art Institute of Chicago

In dit museum kun je dagen doorbrengen als je alles wilt zien.
Wij hebben ons beperkt tot de moderne kunst(mooie en gevarieerde collectie) de impressionisten(zalen vol met topstukken) en , omdat we er als nederlanders extra van genieten, de hollandse 17 e eeuwse meesters.
Zeer…Meer

Ja, het Artinstitute is een echte must, er zijn veel hedendaagse en oude kunstenaars, je kunt helemaal aan je trekken komen als liefhebber uit Nederland.

Een must in Chicago. Trek er wel genoeg tijd voor uit, want het is zo groot en er zijn zoveel prachtige unieke schilderwerken.

Uren kan je hier rond lopen. Zeer groot museum, met zeer veel kunst objecten. De variatie die ze hier aan kunst aanbieden is enorm. Ga vooral ook de miniaturen in de Thorne Rooms bekijken. Uniek.
Opmerkelijk is ook dat iedereen onzettend aardig is en behulpzaam….Meer

Een geweldig museum! Het ligt mooi in het Millenium Park, en heeft een prachtige collectie. Ik kwam daar van Goghs tegen die ik nog niet kende! De Amerikaanse afdeling is zeer de moeite waard.

Het was bijna schokkend te zien hoe veel prachtige kunst de Europeanen hebben doorverkocht aan de Amerikanen. Chicago heeft een indrukwekkende verzameling, met enkele Hollandse grootmeesters erbij, die mij spontaan in een groot kunstliefhebber wist om te toveren.

Als je van kunst houdt dan is het een must see. Echt prachtige kunst hangt hier. Zelfs de moderne kunst waar wij niet zo van houden was interessant.

Het gebouw waar het art institute inzit is echt prachtig!! Er zijn veel verschillende kunst stromen te zien. De kunststromen waar ik ingeintresseerd ben waren helaas onder constructie en gesloten. Dan vind ik het erg jammer dat je 25 dollar betaald om naar binnen te…Meer

de wachttijden kunnen erg lang zijn en dan scheelt het tijd als je al een online ticket op zak hebt. Er is een zeer uitgebreide collectie die mooi is opgehangen.

Reis naar Amerika & Canada
Logo