Bezoek deze 5 plaatsen om de “native” Amerikaanse cultuur te ontdekken!

Door heel Amerika doet men er van alles aan om de (vaak tragische) originele cultuur van de native Amerikanen zo goed mogelijk in tact te houden.

In deze plaatjes heb je de kans om de Indiaanse cultuur die voor duizenden jaren bewaard is gebleven te ontdekken door het bezoeken van museums, bijwonen van evenement, bezoeken van oude stadjes en het omgaan met de native Amerikanen.

Nationaal Museum van de Amerikaanse Indianen

Dit is het eerste museum in heel de V.S wat volledig is gericht op de native Amerikaanse erfgoed. Een geschiedenis die verder teruggaat dan 12000 jaar is mooi tentoongesteld in dit museum. Met een verzameling van kunstitems, fotografie en media archieven kun je een aardig beeld krijgen van de culturele samenstelling gedurende de geschiedenis.

Het museum is gevestigd in Washington.

Cherokee Heritage Center (Tahlequah, Oklahoma)

Dit 18 hectare groot center is gewijd aan het behoud van de cultuur van de Cherokee stam. Wandel door de Diligwa en ervaar een levende tentoonstelling van een uit 1710 uitgebeeld Cherokee dorp en herbeleef het leven wat men leefde in de 18de eeuw.

Gathering of Nations (Albuquerque, New Mexico)

Jaarlijks komen er duizenden inheemse stammen naar New Mexico om hun stam te vertegenwoordigen. Dit gaat gepaard met vele leuke festiviteiten en evenementen die de hele dag gaande zijn. Enkele hoogtepunten zijn traditionele liederen, dansen en drum competities waar mere dan 3000 artiesten op af komen.

Je kunt er leuke originele souveniertjes kopen die de inheemse Amerikaanse Indianen verkopen of genieten van het frietbrood, geroosterde broodjes of honing toetjes.

Taos Pueblo (Taos, New Mexico)

De Taos-stom bewoond al meer dan 1000 jaar dit gebied in New Mexico. Deze plek heeft een plekje op de UNESCO World Heritage en is gebouwd rond de son Geronimo kapel in typische Pueblo stijl met modder en stro. Als bezoeker kun je er een tour boeken en meer ontdekken en leren over het dorp, de cultuur en de mensen.

Heard Museum (Phoenix, Arizona)

In dit museum worden oude maar ook hedendaagse kunststukken geƫxposeerd. In het museum vind je 40 duizend objecten waaronder Navajo textiel, Zuni sieraden en Indiase kunst te behouden. Een bezoekje is gratis en je kunt een rondleiding krijgen met een educatieve strekking.

 

 

Reis naar Amerika & Canada
Logo