Leuke en unieke evenementen in Amerika (2017 editie)

In deze versie van de 2017 mustsee’s en mustdo’s laten wij je zien wat de leukste en unieke bezienswaardigheden en activiteiten van 2017 zijn, wanneer je naar Amerika op reis gaat. Van Colorado, Alabama, Idaho, Washington, Indiana, Tennessee, California, Kentucky, Hawaii tot Delaware er is voor een ieder wat wils!

Januari: X games in Aspen, Colorado (26-29 jan.)

Begin het jaar gelijk goed met een festival/ extreme sports activiteit, tijdens de X Games in Aspen (Colorado). Aan dit jaarlijkse sport en muziekfestival doen meer dan 200 professionele atleten mee, ze laten hun skills zien op het gebied van van snowboarden en skien. Wat het extra fijn maakt is dat het festival gratis is te bezoeken!

Februari: Mardi Gras in Alabama (10-28 feb)

De meeste mensen associƫren Mardi Gras met New Orleans maar eigenlijk is Alabama (Mobile) waar het allemaal begonnen is. Sinds 1703 viert men hier het Mardi Gras event.

Mocht je het event niet bij kunnen wonen dan is het nog zeker de moeite waard om het Mardi Gras museum te bezoeken.

Maart: Treefort Music festival in Boise, Idaho (22-26 maart)

Voor de zesde keer op rij vindt dit muziekfestival plaats in Boise. Het unieke aan dit evenement is dat alle optredens verzorgd worden door opkomende artiesten.

April: Skagit tulpen festival in Skagit Valley, Washington (1-30 april)

Tulpen! Meer Nederlands dan dit ga je het bijna niet krijgen. Elke lente is dit 120 hectare grote tulpen festival het hoogtepunt in Washington en trekt het jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Mei: Indianapolis 500, Indiana (28 mei)

Fan van race en snelle auto’s? Blokkeer deze dag in je agenda maar alvast. Het beroemde race evenement Indianapolis 500, ook wel bekend als de Indy 500 vindt dan plaats. Dit jaar is de 101e verjaardag van dit race evenement.

Juni: Bonnaroo Music and Arts Festival in Manchester, Tennessee (8-11 juni)

Dit 4 daagse muziek festival vindt plaats in het Great Stage park in Tennessee en wordt al sinds 2002 georganiseerd. Het festival staat er om bekend om haar zeer gevarieerde muziek stijl en optredens. Op meer dan 10 podia perforeren de meest uiteenlopende muziekanten. Bekijk deze video om een indruk te krijgen.

Juli: Comic-con Int. in San Diego, California (20-23 juli)

Dit is een festival welke op een specifieke doelgroep gericht is, namelijk de comic en art liefhebbers. Dit 4 daagse evenement trekt meer dan 100.000 fans die het laatste nieuws en trends willen zien. Het is ook zeker de moeite waard om als niet zo een grote fan deze beurs te bezoeken!

Augustus: Zonsverduistering (Solar Eclipse), in meerdere staten te zien (21 aug)

Voor het eerst sinds bijna 40 jaar is een volledige zonsverduistering zichtbaar in de Verenigde Staten. De maan zal op deze dag de zon volledig verduisteren voor ongeveer twee minuten. Vanuit Oregon tot South Carolina zal je de beste zicht hebben om dit unieke verschijnsel mee te maken.

September: Kentucky Bourbon Festival in Bardston Kentucky (11-17 sept)

Bardstond en bourbon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds 1776 waardoor het niet anders kan dan dat dit festival wordt gehouden in Bardstawn. Dit 6 daags festival omvat distilleerderij tours, proeverijen, live muziek en nog veel meer.

Oktober: Hawaii food and wine festival (20 okt tot 5 nov)

Gedurende drie weekenden worden op drie verschillende Hawaiiaanse eilanden (Hawaii Island, Maui and Oahu) meer dan 100 heerlijke culinaire gerechten geserveerd. Een must see voor een echte foody!

November: World Championship Punkin Chunkin Bridgeville, Delaware (begin november)

Zodra Halloween voorbij en alle pompoenen in de rest van het land weggegooid worden gaan ze daar in Bridgeville heel anders mee om. De overgebleven pompoenen worden gebruikt tijdens het World championship pompoen gooien! Een erg vermakelijk championship, waarschijnlijk de meest gekke die je zult zien en daarom alleen al is het meer dan de moeite waard!

December: Oudejaarsavond vieren! (In meerdere staten) (31 dec)

Niet alleen in New York, maar ook in vele andere staten is het fantastisch om oude jaars avond mee te maken. Veel vuurwerk, muziek en champagne om het nieuwe jaar met een knal te beginnen.

Reis naar Amerika & Canada
Logo