Lincoln Memorial (Washington)

Wil je een indruk krijgen van hoe de Amerikanen omgaan met hun helden? Dan is een bezoek aan het Lincoln Memorial museum meer dan de moeite waard!

Contact en adres gegevens

Gelegen in de plaats Washington en staat Washington.

Tijdsduur is: Voorgestelde duur: minder dan 1 uur (hoeveel tijd je moet reserveren om deze activiteit te doen)

De openingstijden zijn: Niet bekend

Volledig adres: 2 Lincoln Memorial Cir NW, Washington DC, DC 20037

Video over Lincoln Memorial

Wil je vooraf een goede indruk krijgen van deze bezienswaardigheid? Bekijk dan eens deze video om een impressie te krijgen.

Reviews, ervaringen en beoordelingen van Lincoln Memorial

Het is zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. Vooral de omgeving er omheen geeft je een goed idee van hoe Amerikanen met hun helden omgaan.

Mooie plek, als je in DC bent moet je er echt even langs gaan.
Wij zijn er met de Uber gekomen en zijn vanaf daar op een Hop on hop off bus gegaan. Kunt er heerlijk rondlopen, goed bijgehouden

Het Lincoln memorial is een van de must sees in Washington. Het is wel heel druk waardoor het zicht op het enorme monument niet ideaal is.

het is indrukwekkend als je er echt bij bent.Dat moet je gezien hebben en de trappen die je moet doen om er te komen neem je er dan wel bij.Zeker de tekst eens lezen het zet je aan het denken!!

Via de vele trappen bereik je de enorme hal, met impressionant beeld van Lincoln. Ok de teksten moet je bekijken en van af het terras heb je prachtig zicht op het Capitool en de Mall

Zoals alles in Amerika is dit beeld statig en groot.
Er is niet bespaard op de man die de grondlegger is van het huidige Amerika, wat overigens terecht is.
Een must see. Groot eenvoudig en zeer statig.

ALs je in DC bent moet je deze plek NIET missen. Aan de ene kant het beeld van de president en zijn mooie speeches, maar ook de plaats waar Martin Luther King zijn “I have a dream” speech heeft gegeven

Het is er druk, het zijn een aantal trappen, maar het is de moeite waard.
Het statische monument, uit uitzicht over The Mall en het Washington Monument, het waterbassin… Zeer mooi en je voelt zo de geschiedenis van deze stad.
Het standbeeld van Lincoln is…Meer

Met de Capital city bikes van monument naar monument gefietst. Supergoed te doen. Prachtig monument. Mooi om de 2 e inauguratie tekst op de muur te lezen

Reis naar Amerika & Canada
Logo