Motorrijden in Amerika: het huren van een Harley Davidson

harley motorvakantie amerika

Voor motorrijders zijn weinig plekken zo gaaf om een motortocht te maken, als Amerika. De bekendste route is misschien wel door Death Valley, maar omdat de VS zo groot is zijn er talloze routes te vinden. Je kunt een route nemen langs de kust, in een warm klimaat, of een route van de westkust naar de oostkust. Hieronder hebben we 3 van de leukste routes vast voor je op een rij gezet. Ben je van plan een Harley Davidson te huren, dan is het slim om rekening te houden met de tips welke je onderin dit artikel leest.

Van New York City naar Key West, Florida (3200+ km)

Dit is een prachtige route welke langs de Atlantische Oceaan gaat. Je komt een aantal kleine, maar ook een paar grote steden tegen. Daarnaast zijn er tientallen bezienswaardigheden te vinden op de route. Het is slim om vooraf uit te zoeken wat er op de route te zien is, om zo vast te bepalen waar je pauze gaat houden. Het laatste stuk rij je over de bekende ‘Overseas Highway’, dit stuk snelweg is een verbinding tussen verschillende eilanden voor de kust van Florida. Voor mensen welke voor de eerste keer een motortocht door de VS gaan doen, is deze route geschikt, omdat je nooit erg ver van de bewoonde wereld bent.

Roadtrip USA – 12 – Las Vegas – Lone Pine (434 km)

Deze route is weer totaal anders dan de route langs de oostkust. Je begint namelijk in Las Vegas en de route brengt je daarvandaan naar het bekende Death Valley, wat een nationaal park is. Je komt onderweg langs dorpen als Rahrump en Shoshone. Onderweg kom je ook nog langs het laagste punt in heel Noord-Amerika, wat maar liefst 85,5 meter onder het zeeniveau ligt. Als je in de buurt van Las Vegas gaat rijden, is deze route dus zeker een aanrader.

U.S. Route 20: van Oregon naar Massachusetts (5000+ km)

Dit is één van de langste routes in de VS welke vaak wordt gereden. Je begint hierbij aan de westkust in Oregon, en rijdt door de noordelijke staten helemaal naar de oostkust, naar Massachusetts. Wat deze route bijzonder maakt is dat je begint in het rustige westen, en uiteindelijk in het oosten in een druk stedelijk gebied komt. Daartussen kom je onder andere langs de Niagara Falls en het Yellowstone National Park. De bekendste steden welke je tegenkomt zijn Chicago en Boston. Door de lange afstand is de route vooral geschikt voor gevorderde motorrijders.

Tips voor het huren van een Harley

Ga je in Amerika een Harley Davidson huren, dan is het verstandig om dit via een reisbureau te doen. Dit heeft als voordeel dat je niets vergeet en tijdens de gehele reis een aanspreekpunt hebt als er iets mis gaat. Ook is de extra begeleiding handig, omdat deze mensen al ruime ervaring hebben met het huren van Harleys in Amerika. Zorg wel dat voor je een organisatie kiest, je al weet in welke deel van de VS je wilt gaan rijden. Vaak koop je in één keer de vlucht, overnachtingen en het huren van de motoren.

Wist-je-dat je een helm mee kan nemen in het vliegtuig? Voordeel hiervan is dat je geen helm hoeft te huren. Bij het huren van een helm weet je nooit of er integrale schade aan de helm zit. Ben je toe aan een nieuwe helm? Kijk dan eens bij deze motorhelmen, zie de merken Shark, Vinz, Schuberth, Caberg en nog veel meer!

Denk om je veiligheid

Wanneer je een lange motortocht als deze gaat maken, is het extra belangrijk je goed voor te bereiden. De meeste problemen zijn namelijk te voorkomen door je vooraf goed in te lezen. Zorg bijvoorbeeld altijd dat je de verkeersregels kent, want deze wijken af van de Nederlandse regels. Ook is het belangrijk om goed beschermende kleding te dragen, inclusief een helm. Door een helm te dragen kun je bij een val veel letsel voorkomen. Zorg dat je de kleding uitzoek op het klimaat van de regio waar je gaat rijden, en hou ook rekening met het seizoen. Het is verstandig altijd voldoende eten en drinken mee te nemen, voor het geval je een tijd geen restaurants tegen komt. Daarnaast kun je voor de reis begint al de plekken in kaart brengen waar je gaat rusten.

Reisvoorbereiding tip

Ga je naar de VS, let op, je hebt dan een ESTA nodig, zie hier meer informatie over ESTA aanvragen voor de VS. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanvragen van een ESTA visum, dan kun je een visum bureau inschakelen.

Reis naar Amerika & Canada
Logo