National September 11 Memorial & Museum (New York)

Een museum met een gevoelige geschiedenis en indrukwekkende sfeer bezoeken? Ga dan naar het National September 11 Memorial & Museum in New York. De gebeurtenissen rondom de aanslagen op de Twin Towers zijn hier tentoongesteld.

Contact en adres gegevens

Gelegen in de plaats New York en staat New York.

Tijdsduur is: Voorgestelde duur: 1-2 uur (hoeveel tijd je moet reserveren om deze activiteit te doen)

De openingstijden zijn: Openingstijden vandaag: 09:00 – 20:00

Volledig adres: 180 Greenwich St, World Trade Center, New York, NY 10007-0089

Video over National September 11 Memorial & Museum

Wil je vooraf een goede indruk krijgen van deze bezienswaardigheid? Bekijk dan eens deze video om een impressie te krijgen.

Reviews, ervaringen en beoordelingen van National September 11 Memorial & Museum

(Bijna) Iedereen weet waar hij was toen het bericht kwam over de aanslagen die in New York plaatsvonden. En hoewel veel filmbeelden daarover te hebben gezien en veel erover te hebben gelezen is het confronterend om langs de twee grote bassins buiten te lopen en…Meer

Als je in New York bent, ga je dit museum zeker bezoeken, maar de toegangstickets zijn eerder duur. In het museum krijg je wel veel materiaal te zien, heel goed opgesteld, maar meeste materiaal ken je nog van televisiebeelden, krantenreportages. Heeft zeker veel betekenis voor…Meer

Erg indrukwekkend. Op een hele mooie manier met groot gevoel voor eerbetoon laten zien hoe en wat er precies gebeurde die zwarte dag.

Ik vond de twee grote water monumenten met in de bronzen rand de namen van de slachtoffers enorm indrukwekkend. Het altijd stromende water gaf rust en symboliseerde voor mij de vluchtigheid van ons bestaan.
Het bijbehorende museum (in een prachtig gebouw) met veel beelden en…Meer

Probeer je in te leven wat dat daar geweest moet zijn tijdens de aanslag. Memorial footprints van de twintowers.

Echt de moeite waard om dit museum te bezoeken! Heel indrukwekkend omdat je ook alle beelden nog kan herinneren als de dag van gister! De verwrongen brandweer auto, waarvan de hele bemanning is omgekomen heeft diepe indruk gemaakt. Wij zijn ,S morgens gelijk om half…Meer

Deze plek is heel indrukwekkend. Kippenvel als je in de buurt komt. De ontwerpers van dit monument hebben veel gevoel voor de indruk die eenvoud maakt. Wij zijn er meerdere malen geweest.

Overbodig om te zeggen dat dit een ‘must see’ is. Het is een enorme tentoonstelling die je weer helemaal in de tijd terug brengt van het drama. “Waar was jij toen dit gebeurde?”
Neem hier ruim de tijd voor, “even doen” gaat niet op! Het…Meer

De plaats maar vooral ook het verwrongen staal en brandweerauto zullen me altijd bij blijven. Je krijg een diepe beleving van wat er op die dag gebeurde en hoe het duizenden levens definitief veranderde. Een must-see.

Reis naar Amerika & Canada
Logo